Username
PasswordNieuws
Avatar

Leren typen door middel van gamification
Gepost door: GuidoB, January 10 2015 - 0 Commentaren

Blind leren typen is iets waar je tegenop kunt zien. Het lijkt in eerste instantie behoorlijk lastig. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het een zeer handige vaardigheid. Je merkt dat je veel sneller klaar bent met het typen van werkstukken voor school en het maken van samenvattingen. Wie wil dat nou niet?
Ben je bang dat het snel saai en inspannend is? Maak het dan voor jezelf aangenamer door hulpmiddelen, zoals het spelen van spelletjes! Nieuwsgierig? Surf naar
typetuin.nl/fun.

Gamification heeft een groot aandeel in het leuker maken van leren typen. Met gamification wordt het toepassen van spel- en game-elementen in een serieuze context bedoeld. Dit om mensen op een leuke manier te stimuleren om dingen te leren en hen te betrekken bij allerhande zaken. Dit doen bedrijven bijvoorbeeld om consumenten bewust te maken van hun producten, op een informele manier. Ook scholen doen aan gamification, zodat kinderen thuis online ook met de stof bezig kunnen zijn, zonder dat het saai wordt en ze zélf kunnen beslissen wanneer het genoeg is geweest.
Gamification is een fenomeen wat enorm in opkomst is. In het geval van blind leren typen, is het een fijne manier om een gemakkelijke en essentiële vaardigheid te ontwikkelen, waarvan je de rest van je leven profijt hebt.

Typetuin.nl is een innovatieve website die probeert om blind leren typen door middel van gamification amusanter te maken. Dit doen zij door verschillende games beschikbaar te stellen. Deze games kun je spelen wanneer het jóu uitkomt. Zo kun je lekker op je eigen tempo leren. Ideaal toch? Bovendien kun je het rustig thuis achter je eigen computer of laptop doen, zonder druk. Dit vermindert stress.
De spelletjes worden steeds wat sneller en moeilijker, naarmate je niveau hoger wordt. Hierdoor kom je er precies achter hoever je bent en kun je een inschatting maken hoelang je nog zult moeten door oefenen. Het spelletje wat nu erg populair is, is het vuilnisbakkenspel. In dit spelletje komen er telkens letters voorbij, die je direct moet typen. In het begin komen de letters langzaam voorbij, en dan steeds een stukje sneller. Zo blijf je jezelf uitdagen om het beter te doen.

Bent u ook overtuigd van het positieve effect dat gamification op blind leren typen heeft? Ga het dan meteen uitproberen. Ondervind zelf het vuilnisbakkenspel en de andere games van Typetuin!

 

Nieuw commentaar

Login om een commentaar toe te voegen

Follow us on Twitter
RSS